Naujienos \ 2008/05/20

 

Antrasis Baltijos žiedinių lenktynių čempionato ir trečiasis Lietuvos žiedinių lenktynių etapai įvyko mums jau gerai pažįstamoje "Nemuno žiedo" trasoje. Žaibelio komandai ir šį kartą pavyko gerai pasirodyti.

Kaip visada Žaibelio komandą už Honda Integra Type R automobilio vairo lenktynių trasoje atstovavo Paulius Krukauskas.

"Super Production" (SP) klasėje užsiregistravo keturi lenktynininkai. Kartu su SP klase lenktynėse startavo ir Super 1600 klasė (taškų įskaitos vedamos atskirai). Abejose klasėse užsiregistravo 11 dalyvių.

Paulius ir vėl sugebėjo nustebinti visus varžovus savo pasirodymu kvalifikacijoje. Jam, galima sakyti - jau tradiciškai, pavyko parodyti geriausią rato įveikimo laiką ir užimti pirmųjų lenktynių starte "pole poziciją". Artimiausias varžovas buvo aplenktas net daugiau kaip dviem sekundėmis.

Deja kvalifikacijoje pasiekto rezultato nepavyko išnaudoti pirmosiose lenktynėse (12 ratų po ~3,3km). Jau apšilimo rate pradėjo "streikuoti" automobilio aukštos įtampos ritė (liaudiškai "babina"). Po lenktynių starto tapo aišku, kad kovoti su priešininkais nepavyks. Viena po kitos buvo užleistos visos pozicijos. Lyg to dar būtų maža - automobiliui įveikus 5,5 rato variklis visiškai užgeso ir Pauliui teko pasitraukti iš trasos. Gaila, tačiau neįveikus puse varžybų distancijos taškai čempionato įskaitoje neduodami (o trūko tik pusės rato). Kas įdomiausia - sustota buvo toje pačioje trasos vietoje kaip ir dėl variklio (2006 metais) bei slėgio daviklio gedimų (2007 metais); irgi neįveikus puse privalomos distancijos. Žinant, kad trasos ilgis daugiau nei trys kilometrai, visa tai atrodo gana mistiškai.

Mechanikams dar tos pačios dienos išvakarėse pavyko sutvarkyti ir išbandyti automobilį.

Antrąją varžybų dieną vyko antrosios 12-kos ratų lenktynės, kuriose automobilis jau nebepateikė jokių siurprizų. Jose Paulius startavo iš trečiosios pozicijos, tačiau jau ties antruoju trasos posūkiu užėmė lyderio poziciją, kurios ir neapleido iki pat lenktynių finišo. Į čempionato taškų kraitį pavyko įsidėti dar 25 taškus.

 

Kvalifikacijos ir lenktynių rezultatai

Nuotraukos iš varžybų:   1 galerija

                                         2 galerija

 

 

 

 

<< atgal